“Olivjē” ne vienmēr nozīmē stingru klasiskās receptes ievērošanu. Katrai saimniecei ir savas atkāpes no ierastā un sava sastāvdaļu izvēle.
Populārākajiem Jaungada salātiem “Olivjē” ir daudz recepšu, un bieži vien tās ir ļoti tālu no klasiskās. Šodien mēs piedāvājam jums neparastu veidu, kā pagatavot šo ēdienu ar nestandarta sastāvdaļām no vietnes ThePage.ua.
Sastāvdaļas “Olivjē” salātiem ar hurmu
Hurma – 400 g
Burkāni – 300 gr
Svaigi gurķi – 200 g
Marinēti gurķi – 200 g
Olas – 10 gabali
Konservēti zirņi – 300 g
Krabju gaļa – 600 g
Majonēze – 300 g
Loki – 50 g
Pagatavošanas metode
Novāriet burkānus līdz tie kļūst mīksti, atdzesējiet un nomizojiet. Olas novāriet cieti (aptuveni 10 minūtes), atdzesējiet, nomizojiet un sagrieziet kubiņos.
Hurmu un svaigos gurķus sagrieziet vienmērīga izmēra kubiņos. Marinētos gurķus un krabju gaļu sagrieziet līdzīgā izmērā. Sasmalciniet svaigos lokus.
Lielā bļodā apvienojiet burkānus, olas, hurmu, svaigos un marinētos gurķus, krabja gaļu un konservētos zirņus. Pievienojiet lokus un sajauciet. Pārlejiet sastāvdaļas ar majonēzi un kārtīgi samaisiet. Pagaršojiet un, ja nepieciešams, pievienojiet sāli un svaigi maltus piparus.
Salātus lieciet uz šķīvja vai porciju traukos un dekorējiet ar svaigiem lociņiem vai citiem zaļumiem pēc izvēles. Pasniedziet atdzesētus, lai garšas labāk saskanētu.
Lai piešķirtu papildu garšas niansi, varat pievienot nedaudz citrona sulas vai balzamiko etiķa hurmas un gurķu maisījumam. Ja vēlaties vieglāku alternatīvu, nomainiet daļu majonēzes ar grieķu jogurtu.
Šī recepte ir lieliska Jaungada galda rota ar neparastu, viegli saldenu pieskārienu, ko piešķirt hurma. Noteikti izmēģiniet šo oriģinālo klasikas variantu un dalieties savos komentāros.